matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje, Sprawdzian
Dzwoneczek06:
Liczby −1 i 4 są miejscami zerowymi funkcji kwadratowej o współczynniku a=2. Napisz wzór tej funkcji w postaci ogólnej
11 mar 20:00
bezendu:
y=2(x+1)(x−4) y=2(x
2
−4x+x−4) y=2(x
2
−3x−4) y=2x
2
−6x−8
11 mar 20:09