usuń niewymierność z mianownika
grażyna: 18√3przez√2
11 mar 18:34
Halina: rozwiąż działanie 5−5+5−5*5:5*5:5=
11 mar 18:41
dero2005:
| 18√3 | | √2 | | 18√6 | |
| * |
| = |
| = 9√6 |
| √2 | | √2 | | 2 | |
11 mar 18:42
Halina: rozwiąż działanie 5−5+5−5*5:5*5:5=
11 mar 18:48
Grażyna: usuń niewymierność z mianownika 12√5przez √8 7 przez √7
11 mar 18:53
dero2005:
| 12√5 | | √8 | | 12√40 | | 12*2√10 | | 24√10 | |
| * |
| = |
| = |
| = |
| = 3√10 |
| √8 | | √8 | | 8 | | 8 | | 8 | |
11 mar 19:05
dero2005:
5−5+5−5*5:5*5:5 = 5−5+5−25:25:5=5−5+5−1:5 = 5−5+5−15 = 5−10−15=−15−15=−765
11 mar 19:10