matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
student:
y=arctg
1
x
11 mar 17:32
PW:
1
Pochodna funkcji złożonej (zewnętrzna arctg, wewnętrzna
), obie pochodne są "w tabelkach
x
do nauczenia na pamięć"
12 mar 12:43
huehuehue:
1
y=arctg
x
1
1
1
y'=
*−
=−
1+(
1
x
)
2
x
2
x
2
+1
12 mar 12:47