matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
PITER:
Przyprostokatne trojkata prostokatnego maja dlugosc 3 i 9. Sinus najmniejszego kata tego trojkata jest rowny. oblicz
11 mar 16:52
vitek1980:
3
sinα=
c
c
2
= 3
2
+9
2
= 9+81 = 90 c = 3
√
10
dalej sam
11 mar 17:00