...
Gugu: Wszystkie możliwe wartości wyrażenia √x2x + √y2y to
A. −2, 2
B. 2
C. 1
D. −2, 0, 2
11 mar 16:49
vitek1980: D
11 mar 16:51
Gugu: A jak to obliczyłeś czy coś?
11 mar 17:14
Saizou : korzystam z własności
√a2=lal
i sprawdź 4 wersja dla każdej z ćwiartek układu
11 mar 17:20
jikA:
√x2 = |x| oraz
√y2 = |y|
Jeżeli x , y > 0 to wrażenie wygląda następująco
jeżeli x > 0 ∧ y < 0 wtedy
jeżeli x < 0 ∧ y > 0 dostajemy
jeżeli x , y < 0 mamy
| | x | | y | |
− |
| − |
| = −1 − 1 = −2. |
| | x | | y | |
11 mar 17:21
Gugu: aaa dzięki wielkie
11 mar 17:24