matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Gugu:
Suma wszystkich wysokości trójkąta o bokach 3,4,5 cm jest równa A. 13 cm B. 8,2 cm C. 8 cm D. 9,4 cm
11 mar 16:47
Saizou :
zauważ że jest to trójkąt prostokątny, zatem
3*4
5*h
=
2
2
12=5h h=2,4 S
h
=2,4+4+3=9,4
11 mar 16:50