potęgi
iwona: Iloraz 1255 : 511 =
jak to zrobić wychodzi mi cały czas 54 a potem rozpisuje to na 252 i jest źle
11 mar 16:41
vitek1980: a ile ma wyjść?
11 mar 16:42
iwona: 516 ; //
11 mar 16:44
iwona: wie ktoś jak to rozpisać?
11 mar 16:48
dero2005:
1255 : 511 = (53)5 : 511 = 515 : 511 = 515−11 = 54
11 mar 16:50
vitek1980: | 1255 | | (53)5 | | 53*5 | | 515 | |
| = |
| = |
| = |
| = 515−11 = |
| 511 | | 511 | | 511 | | 511 | |
5
4
innej opcji nie ma
11 mar 16:50
iwona: no szkurde to wychodzi że mam dobrze ; / a w tym arkuszu z matury pisze że musi być 516 ; /
bo są tylko takie odpowiedzi
A) 5−6
B)516
C)25−6
D)252
no i wyszlo mi z liczenia 54 to przerobiłam na 252 i pisze tam że odpowiedź B poprawna ja już
nie wiem ;;
11 mar 16:53
iwona: .
11 mar 16:53
iwona: ....
11 mar 16:57
vitek1980: w arkuszach trafiają się błędy. gratulacje − znalazłaś jeden z nich
11 mar 16:57
iwona: ....
11 mar 16:57
iwona: no to nieźle, i kłóciłam się dzisiaj z babką z matmy i dalej mam 0 pkt za to ... znalazłam już
dwa ciekawe ile znajdę jak sprawdze go do końca ..
11 mar 16:59
iwona: dzieki za pomoc ; )
11 mar 16:59
Mila: Może inna treść np .
1255:5−1
11 mar 17:39