−3cosα + 6 sin α | |
, jeśli wiadomo, że ctg α = −2 | |
8sin α + 3 cos α |
cos(α) | ||
ctg(α) = −2 ⇒ | = −2 ⇒ cos(α) = −2sin(α). | |
sin(α) |
−3ctgα+6 | |
=... | |
8+3ctgα |
66 | 11 | 1395 | 66 | 4 | 279 | 24 | ||||||||
= | : | * | = | * | * | = | * | |||||||
7 | 4 | 1000 | 7 | 11 | 200 | 7 |
279 | ||
= | ||
200 |
3 | 279 | 837 | ||||
= | * | = | ||||
7 | 25 | 175 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |