jak to obliczyc?
paula: 2√2−3*2√2*1+3*√2*1−1=?
11 mar 14:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
2*a − 3*a + 3*a*1 − 1 = ile
11 mar 14:26
aniabb:
2

−6

+3

−1 = −

−1
więc u Ciebie −
√2−1
11 mar 14:27
paula: dziekuje, tak myslalam ale nie byłam pewna
11 mar 14:31
paula: to zadnie od poczatku wyglada tak: (√2−1)2= ja zrobilam to tak:
=(√2)3−3*(√2)3*1+3*√2*1−13 = 2√2−3*2√2*1+3*√2*1−1=
odpowiedzi sa takie
a) 5√2−7
b) 5√2+7
c) 3√2−5
d) 3√2+5
odp A jest poprawna
mi wychodza jakies jedynki i wgl gdzie popelniam blad?
11 mar 14:45
aniabb: chyba raczej wygląda tak (
√2−1)
3 
w drugim składniku zamiast 3 potęgi powinnaś mieć 2
=(√2)
3−3*(√2)
2*1+3*√2*1
2−1
3 = 2√2−3*2*1+3*√2*1−1= = 5
√2 −7
12 mar 08:32