Wykres funkcji
Nastka20: Proszę o narysowanie wykresu funkcji y=x2−2x−2 i wymienić jej własności.
proszę o pomoc.
11 mar 12:11
aniabb:

wykres ... a własności to spróbuj sama albo wypisz które przerabiacie
11 mar 12:12
Nastka20: Dla funkcji trzeba określić: dziedzina, zbiór wartości, miejsce zerowe, monotoniczność,
różnowartościowość, parzystość, okresowość
11 mar 12:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz 20 lat ... to określają dzieci w gimnazjum

Trochę samodzielności
11 mar 12:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
jesli czegos nie wiesz ... zajrzyj do teorii (w książce, internecie − np. na tej stronce)
11 mar 12:23
aniabb:
D= R
ZW=<3;∞)
MZ 1−√3 oraz 1+√3
maleje x∊(−∞;1) rosnie x∊(1;∞)
nie jest różnowartosciowa
nie jest parzysta
nie jest nieparzysta
11 mar 13:13