matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
roxi:
roznica dlugosci podstaw trapezu jest rowna 8 a dlugosc lini srodkowej wynosi 11 oblicz dlugosc podstaw tego trapezu
11 mar 09:34
irena_1:
a, b− podstawy trapezu a−b=8
a+b
=11
2
a−b=8 a+b=22 2a=30 a=15 a=15 b=7
11 mar 09:46