matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
jan:
a
2
+2a/a=0 oblicz
10 mar 22:11
bezendu:
a
2
+2a
=0
a
a(a+2)
=0
a
a+2=0 a=−2 Myślę że tak to się robi
10 mar 22:13
jan:
wynik się zgadza, ja ciągle robiłem że tylko w ułamku jest 2a/a, dzięki
10 mar 22:15
bezendu:
czyli jest git
10 mar 22:16