matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójmian kwadratowy
Monika:
Pierwiastkami trójmianu kwadratowego f o współczynniku (−3) przy najwyższej potędze są liczby (−6) i 4. Oblicz f(−10).
10 mar 21:26
Aga1.:
f(x)=−3(x+6)(x−4) f(−10)=−3(−10+6)(−10−4)=
10 mar 21:33