algebraaa
querry: wyrazenie (x
√2+2x
√8)
2 jest równe:
18x
2, −16x
2 50x
2 42x
2 PROSZE O ŁOPATOLOGICZNE WYTŁUMACZENIE BO TĘPA JESTEM! A ZA 2 MSC
MATURAAA
10 mar 21:23
politechniczny: 2x2+8x2+32x=42x2
10 mar 21:25
krystek: (x√2)2+2* x√2* 2x√8+(2x√8)2
10 mar 21:26
querry: a można jakoś dokladniej? plisss

rozbij to od poczatku bo guzik wiem xd
10 mar 21:26
Aga1.: (x√2)2+2*x√2*2x√8+(2x√8)2=2x2+16x2+32x2=50x2
10 mar 21:29
PW: Jakoś to dziwnie robicie.
x√2+2x√8=x√2+2x2√2=5x√2
Tak więc wartość wyrażenia to (5x√2)2=50x2.
10 mar 23:52
Eta:
10 mar 23:58