matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin
paweł:
w Δ rostokatnym naprzeciw kata ostrego alfa lezy przyprosoatna a.Oblicz dl.pozostalych bokow: a=40 a sin=0,8
22 sie 18:53
tim:
Ja.
22 sie 19:47
tim:
4
sinα = 0,8 =
5
40
sinα =
c
4
40
=
5
c
Oblicz b oraz c.
22 sie 19:50