matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oś OY jaki punkt przecięcia
cygan:
oś OY jaki punkt przecięcia f(x)=x
2
−4x−2
10 mar 19:19
Dominik:
(0, f(0))
10 mar 19:25
Jolanta:
na całej osi OY wartsć x=0 czyli podstawiasz x=0 f(0)=0
2
−4*0−2 f(0)=−2
10 mar 19:28