matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
mała_1:
(2x+3)
2
−16=0
10 mar 19:15
bezendu:
(2x+3−4)(2x+3+4)=0 (2x−1)(2x+7)=0
1
7
x=
lub x =−
2
2
10 mar 19:17
Jolanta:
(a+b)
2
=a
2
+2*a*b+b
2
skorzystaj z tego wzoru i podnieś do kwadratu
10 mar 19:18
Jolanta:
dobre
10 mar 19:21
bezendu:
10 mar 19:22