matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ MIEJSCE ZEROWE
gucio:
Funkcja Kwadratowa. OBLICZ MIEJSCE ZEROWE f(x)=x
2
−5x+14
10 mar 18:29
bezendu:
Δ=5
2
−4*1*14=−31 Δ<0 brak miejsc zerowych
10 mar 18:30
Pts:
Δ=25−56=−31 => Δ<0 Brak miejsc zerowych.
10 mar 18:31