Pomóżcie w potrzebie :P
**Asterka**: | | −3 | |
Hey kochani! Mam małe pytanko. Co zrobić z takim przykładem f(x) = |
| + 1 ? Czy da sie |
| | x | |
wykreślić funkcję, podać dziedzinę, zbiór wartości i przedziły monotoniczności tej funkcji
22 sie 13:12
tim: Jak najbardziej. A dlaczego nie?
22 sie 13:19
**Asterka**: No to jedno juz wiem − można to rozwiązać. he A teraz może mi ktoś powiedzieć jak? Bo te
najprostsze zadania sa najtrudniejsze.. Hehe
22 sie 13:24
tim: Np tak:
| | −3 | | −3 | | x | | x − 3 | |
f(x) |
| + 1 = |
| + |
| = |
| |
| | x | | x | | x | | x | |
22 sie 14:42
tim: Teraz z:
f(x) =x − 3x
wyznacz dziedzinę, narysuj wykres, odczytaj zbiór wartości i przedziały monotoniczności. Możesz
nawet miejsce zerowe
22 sie 14:45
24 sie 00:40
AROB: Jedynka − to ten ułamek xx , po sprowadzeniu do wspólnego mianownika.
24 sie 01:09