matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazaniem rownania jest
Basia:
x(x−2)+3=(x−1)
2
10 mar 17:23
vexetariano:
przecież musisz tu tylko wszystko wymnożyć, korzystając ze wzoru skróconego mnożenia.
10 mar 18:03
bezendu:
x
2
−2x+3=x
2
−2x+1 x
2
−x
2
−2x+2x=1−3 0=−2
10 mar 18:26