króciutkie działanie, potęga
Torresowa: (2−√3+1)2
10 mar 15:46
ICSP: = (3 − √3)2 = 12 − 12√3
10 mar 15:46
Torresowa: czy wyjdzie to √12 czyli 2√3 ?
10 mar 15:47
Saizou : niech a=2−√3 b=1
zatem
(2−√3)2+2*1(2−√3)+12
10 mar 15:48
Torresowa: ICSP − dobrze to zrobiłeś ? ja to zrobiłam po swojemu i wyszło mi √12
10 mar 15:48
ICSP: oczywiście źe źle zrobiłem :
(3 − √3)2 = 12 − 6√3
teraz jest dobrze
10 mar 15:50
Torresowa: dlaczego 12 ? a nie 18 ? przecież 9 + 9 = 18
10 mar 15:53
ICSP: :(
(a−b)2 = a2 − 2ab +b2
(3 − √3)2 = 32 − 2 * 3 * √3 + (√3)2 = 9 − 6√3 + 3 = 12 − 6√3
10 mar 15:55
Saizou :
(a−b)2=a2−2ab+b2
(3−√3)2=32−2*3*√3+(√3)2
10 mar 15:55
Torresowa: a ja to obliczyłam tak :
(3−P{3}) * (3−√3) = 9 − 3√3−3√3+9=18−6√3 . Pomnożyłam każde z każdym. Powinno wyjść tak
samo. WRRR. Nienawidzę matmy!
10 mar 15:57
Torresowa: a ja to obliczyłam tak : (3−√3) * (3−√3) = 9 − 3√3−3√3+9=18−6√3 . Pomnożyłam każde z każdym.
Powinno wyjść tak samo. WRRR. Nienawidzę matmy!
10 mar 15:58
Torresowa: to może tak. Obliczcie mi to:
√(2−√3−(−1)2+(√3−0)2
10 mar 16:01
Licealista: (a−b)(a+b) = a
2 − b
2 − Matma nienawidzi Ciebie
10 mar 16:01
Torresowa: z wzajemnością
10 mar 16:03
Licealista: Tam jest ((2−√3−(1))2?
10 mar 16:04
eli:

9
18 wrz 19:19