matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Olga:
czesc
jak rozwiązać takie równanie
lnx+1=0
10 mar 15:43
ICSP:
x > 0 lnx + 1 = 0 lnx = −1 e
lnx
= e
−1
1
x =
e
10 mar 15:45
Saizou :
lnx=−1 sprzeczność
10 mar 15:45
Olga:
dziekuje
10 mar 15:45
Saizou :
źle o czym innym myślałem
10 mar 15:46