wyznacz dziedzinę funkcji
PATRYCJA: f(x)=√xx−1
10 mar 15:23
Eta:
x−1≠0 i x≥0 ⇒ x€ ......
10 mar 15:26
PATRYCJA: Dalej nie rozumiem o co chodzi. Proszę o jakieś wyjaśnienia
10 mar 15:44
asdf: mianownik różny od zera, pierwiastek stopnia parzystego ≥ 0
10 mar 15:52
Licealista: Eta napisała Ci dziedzinę.
Fakt #1 Nie ma pierwiastków drugiego stopnia z liczby ujemnej!
Fakt#2 Mianownik musi być różny od zera ( Pamiętaj cholero nie dziel przez 0)
Cześć Eta!
10 mar 15:52
PATRYCJA: dzięki
10 mar 16:07
PATRYCJA: naszkicuj wykres podanych funkcji
f(x)=2 dla x≤0
f(x)=−x+2 dla 0<x<3
f(x)=−1 dla x≥3
g(x)=(x+2)2−4
a jak to zrobić
10 mar 16:13