matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Skróć ułamek - do sprawdzenia
kajut:
Tak jak w temacie:
x
3
− 1
x
3
− 1
x
2
+1
Skróć ułamek :
=
x
=
x
2
− 1
x
2
− 1
x
2
+1
(x
3
− 1)(x
2
+1)
x
5
+ x
3
− x
2
− 1
=
=
= ?
(x
2
−1)(x
2
+1)
x
4
−1
10 mar 15:21
kajut:
Czyżbym nie napisał tematu ?
10 mar 15:22