matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
kaska159357:
pole powierzchni graniastosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi podstawy 3 i wysokości √3 wynosi : a) 9(√3+1) b) 27/2 √3 c)46/4 √3 i d) 18√3
10 mar 14:37
dero2005:
a = 3 h =
√
3
a
2
√
3
P
c
=
+ 3ah =
2
10 mar 14:41