matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
/
Bogusia:
Zadanie 7. Ktoś pomoże ? Jeżeli krawędz sześcianu ma długość √3 , to długość przekątnej tego sześcianu jest równa : A. 3√3 B.3 C.√6 D.3√2
10 mar 13:06
Eta:
d=a
√
3
⇒ d=
√
3
*
√
3
= 3
10 mar 13:08