matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
/
Bogusia:
Zadanie 6.Ktoś pomoże ? Suma długości wszystkich krawędzi czworościanu foremnego wynosi 24.Pole powierzchni tego czworościanu jest równe : A. 16√3 B.24√3 C.36√3 D.54√3
10 mar 13:04
Eta:
6a=24 ⇒ a=4
a
2
√
3
P
c
= 4*
=a
2
√
3
=....
4
10 mar 13:14