943
daria: proszę o rozwiązanie
W ostrosłupie szesciokątnym prawidłowym najdłuższa przekątna podstawy równa jest 4√3
Płaszczyzna ściany bocznej tego ostrosłupa tworzy z płaszczyzzną podstawy kąt miary 45o .
Oblicz kąt α nachylenia krawedzi bocznej ostrosłupa do płaszczyzny jego podstawy
z góry dziekuje wszystkim ktorzy zechcą rozwiązać
21 sie 18:06
Bogdan:

a = 2
√3, α = 45
o, β = ?
Zechciej jednak na podstawie podanych tu wskazówek sama rozwiązać,
21 sie 18:56
daria: nie mam pojecia jak to zrobic
21 sie 19:41