matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj czy ciąg jest geometryczny
PAn:
1
zbadaj czy ciąg jest geometryczny An=
* 2
n
Odpowiedz uzasadnij
3
prosze o przedstawienie tego działania krok po kroku
10 mar 08:44
Skipper:
a
n+1
2
n+1
3
=
*
=2 ... i wszystko jasne −
an
3
2
n
10 mar 09:06