prosze
jan: Eta

W−−wycinek−−koła−o−promieniu−9 cm i kącie−−środkowym 60⁰ wpisano−−okrąg. oblicz−−promień−−tego
okręgu.
9 mar 23:31
Dres: Było na maturze próbnej!
Narysuj promień okręgu który pada pod kątem prostym na ramię wycinka. Skorzystaj z funkcji
trygonometrycznej
9 mar 23:33
jan: moze pamiętasz na jakiej maturze (rok?)
9 mar 23:34
Dres: Nie wiem, dała nam nauczycielka na próbnej w szkole

Swoją drogą, to zadanie nas lekko
zagięło
9 mar 23:36
dero2005:

AS = 9
OB = r = OA
9−r = 2r
9 = 3r
r = 3
9 mar 23:47
jan: własnie co zrobiłem, dobrze mi wyszło, dzięki
9 mar 23:48
Eta:
10 mar 00:08
jan: Eta idź się wyśpij, jutro też będziesz potrzebna

zadanka same się nie zrobią
10 mar 00:30