| 5 | 35 | 5 | 40 | 5 | ||||||
Skoro liczbę 5 + | można zapisać jako | + | = | = 5 | i wiadomo, | |||||
| 7 | 7 | 7 | 7 | 7 |
| 6 | 6 | |||
1 + | = 1 | , więc: | ||
| 13 | 13 |
| 6 | 6 | 6 | 6 | 6 | ||||||
1 + √ | = 1√ | = √1*√ | = √1 | czy √ | * 1 = | |||||
| 13 | 13 | 13 | 13 | 13 |
| 6 | ||
√ | ? | |
| 13 |
| 6 | 6 | |||
1+ | =1√ | te zapisy nie są równoznaczne | ||
| 13 | 13 |
| 6 | 13 | 6 | 21 | 6 | ||||||
1 + | = | + | = | = 1 | ||||||
| 13 | 13 | 13 | 13 | 13 |
| 6 | 13 | 6 | √13 + √6 | √13+6 | ||||||
1 + √ | = √ | + √ | = | ≠ | = | |||||
| 13 | 13 | 13 | √13 | √13 |
| 6 | ||
= √1 | ||
| 13 |