pochodne
Kornelka: Korzystając z definicji obliczyć pochodne danych funkcji w zadanych punktach:
a) f(x)= ln ( 1+x) w x0=0
Korzystając z definicji zbadać czy istnieją pochodne funkcji we wskazanych punktach:
a) f(x)= 3x + |x| w x0=0
Korzystając z reguł różniczkowania obliczyć p'ochodne podanych funkcji:
a) y= ( 2x2 +1) arctgx
Znaleźć wzory ogólne na pochodną n−tego rzędu dla funkcji:
a) f(x)= 1√x
b) f(x)= xex
c) f(x)= ln (1 +x)
Obliczyć f', f'', f''' podanych funkcji
f(x)= exx
f(x)= arctgx
f(x)= xsinx
Bardzo prosze o pomoc i wskazówki, abym umiała już rozwiązywać sama podobne przykłady.
9 mar 21:16