matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Monika:
P(A')
Jeśli
= 4, to prawdopodobieństwo zdarzenia A wynosi?
P(A)
9 mar 20:54
Eta:
P(A
'
)= 4*P(A)
1
1−P(A)=4P(A) ⇒ 5P(A)=1 ⇒ P(A)=
5
9 mar 21:07