matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste prostopadłe.
niematematyk:
Proszę o pomoc! proste o równaniach y= −9x −1 i y=a
2
x + 5 są prostopadłe. oblicz a.
9 mar 18:28
dero2005:
−9*a
2
= −1 |*(−1) 9a
2
= 1
1
a
2
=
9
1
1
a =
lub a = −
3
3
9 mar 18:46