matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
olicz całkę
dlugi:
poproszę o pomoc przy obliczeniu tej całki ∫ ln(x−3)dx=
9 mar 16:20
Mila:
podstawienie: x−3=t, dx=dt ∫lnt dt = .. skorzystaj z materiału
https://matematykaszkolna.pl/strona/2294.html
9 mar 16:29
dlugi:
Dziękuję
9 mar 16:50
Mila:
9 mar 16:52