ratunku !
Wercia: Pomoże mi ktoś zrouzumieć graniastosłupy ?
9 mar 15:07
Wercia: Przekątna g .prawidłowego czworokątnego o dł 8 cm tworzy z płaszczyną podstawy o kąt 60 (stopni
) . oblicz V Ppc .
9 mar 15:11
dero2005:

D = 8
h = 4
√3
d =
√D2 − h2 = 4
P
p = a
2 = 8
V = P
p*h = 32
√3
P
c = 2a
2 + 4ah = 16+32
√6 = 16(1 + 2
√6)
9 mar 15:18
Wercia: a pomożesz jesze w jednym ?
9 mar 15:20
dero2005: wyrażę opinię jak będę widział zadanie
9 mar 15:22
Wercia: Pole podsatwy g.p .cz jest równe 16cm2 zaś jego wyskość ma dł 3 √2 cm .onlicz Ppb i
długość przekątnej .
9 mar 15:37
dero2005:

h = 3
√2
P
p = 16 = a
2
a = 4
d = a
√2 = 4
√2
D =
√d2 + h2 = 5
√2 →dł przekątnej graniastosłupa
P
b = 4*a*h = 48
√2 → pole pow bocznej
9 mar 16:29