matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij
kas:
uzasadnij, że liczby: 3, −9, 27 tworzą ciąg geometryczny
9 mar 14:20
Fixed:
a
n
2
= a
n+1
* a
n−1
9 mar 14:21
Krzysiek :
Lub q= a
2
/a
1
=−3 q=a
3
/a
2
=27/−9=−3 Iloraz ten sam wiec te liczby tworza ciag geometryczny .
9 mar 14:36