Zbiór wartości f. logarytmicznej
via: Wyznacz zbiór wartości funkcji
f(x) = x
2 + |log
x2013| * log
2013x
| | 1 | |
odwróciłem log2013x na |
| i nie mam pomysłu co dalej... ten logarytm w |
| | logx2013 | |
module jest problematyczny. nie ma chyba sensu rozpisywać tego na przypadki.
A Wy co uważacie?
9 mar 12:36
Skipper:
... to po co ten moduł

? −
9 mar 13:05
Skipper:
... kiedy log
x2013 przyjmuje wartości ujemne a kiedy dodatnie

?
9 mar 13:08
Fixed: Tez sie nad tym zastanawiam.
x2 − ZW = (0,∞)
A z definicji funkcji logarytmicznej wynika ze ZW = R
11 mar 21:45