matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
3^(500) > 5^(300)
aparatka:
wykaż, że 3
500
> 5
300
8 mar 22:35
jikA:
3
500
> 5
300
/
1
/
100
3
5
> 5
3
.
8 mar 22:38
Eta:
a=(3
5
)
100
=243
100
i b=(5
3
)
100
=125
100
a>b
8 mar 22:40
aparatka:
bardzo dziekuje
8 mar 22:41