ZENEK: PRZEKATNA BD PODZIELIŁA CZWOROKAT WYPUKLY ABCD O OBWODZIE O DŁUGOSCI 60CM NA DWA TROJKATY .
TROJKAT ABD MA OBWOD ROWNY 46CM A TROJKAT BCD MA OBWOD 34CM OBLICZ DŁUGOSC PRZEKATNEJ BD
DZIEKI ZA POSWIECONY CZAS NA ROZWIAZANIE
20 sie 22:14
Bogdan:

Przede wszystkim nie krzycz, tekst napisany dużymi literami oznacza krzyk (zobacz zasady
netykiety).
a + b + c + d = 60
a + e + d = 46
e + b + c = 34
+ −−−−−−−−−−−−−
a + b + c + d + 2e = 80 ⇒ 60 + 2e = 80 ⇒ e = .... dokończ
20 sie 22:22
ZENEK: DZIEKI RATUJESZ MI ZYCIE
20 sie 22:26
Bogdan:
A sam do tego rozwiązania byś nie doszedł? I wyłącz Caps Lock.
20 sie 22:32