matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wtedy wyraz a5jest równy
magda:
3. Iloraz c.geometrycznego (a
n
jes równy
1
2
oraz a
2
= −4 .
8 mar 21:20
KobiEta:
a
5
=a
2
*q
3
=....
8 mar 21:40
Janek191:
1
q =
2
a
2
= − 4 więc
1
a
5
= a
1
*q
4
= a
1
*q * q
3
= a
2
*q
3
= − 4 * (
1
2
)
3
= −
2
9 mar 08:49