matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloraz tego ciągu jest równy
Magda :
2. w ciągu geometrycznym (a
n
)dane są a
1
=32 i a
4
=−4
8 mar 21:06
Fixed:
a
1
=32 a
4
=−4 a
4
=a
1
* q
3
Podstawiasz i liczysz q
8 mar 21:08
magda:
czyli q = −
1
2
8 mar 21:20