matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Aga:
wyznacz miare kata ostrego α jesli:
1
1
−
=0
sinα
cosα
8 mar 21:05
jikA:
sin(x) ≠ 0 ∧ cos(x) ≠ 0
1
1
−
= 0 / * sin(x)
sin(x)
cos(x)
1 − tg(x) = 0 tg(x) = 1 ⇒ x = ?
8 mar 21:20