matematykaszkolna.pl
Zadanie Dariushka: Kochani! Proszę o pomoc kogoś doświadczonego.. Jak najskuteczniej powtórzyć materiał z 1 i 2 klasy liceum? W tym roku jestem maturzystką (czyt. obowiązkowa matematyka). Nie mam pojęcia jak za to się zabrać..
20 sie 22:09
Bogdan: Dobry wieczór. Już wielokrotnie zalecana była na tym forum jedyna skuteczna metoda na utrwalenie materiału i przygotowanie się do matury. Trzeba rozwiązywać zadania, w piątki, świątki i niedziele. Codziennie po kilka zadań, nie można rezygnować z rozwiązania zadania, które nie wiemy, jak rozwiązać i nie powinno się zaglądać do odpowiedzi przed zakończeniem swojego rozwiązania. Kup jakiś zbiór zadań maturalnych. Dużo zadań znajdziesz w Internecie, również tutaj. Życzę wytrwałości i powodzenia emotka
20 sie 22:15
Basia: 1. Kupić solidny zbiór zadań obejmujący całość materiału i kolejno przerabiać zadania. Zbiór Kiełbasy podobno jest zdecydowanie najlepszy. Dostępny już w wersji przystosowanej do matury 2010 (w Merlinie, ale w księgarniach tradycyjnych zapewne też). 2. Kupić lub ściągnąć z internetu arkusze maturalne z lat ubiegłych i rozwiązywać. Matura na poziomie podstawowym będzie wprawdzie zapewne troszkę łatwiejsza, ale z tego co przeczytałam w CKE nie tak znowu bardzo, poza tym lepiej wiedzieć trochę za dużo niż trochę za mało.
20 sie 22:17