matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg geometryczny
Ewcia xD:
Dany jest nieskonczony ciąg geometryczny (a
n
, w którym a
3
=1 a
5
=
2
3
8 mar 18:46
Mila:
I co chcesz od tego ciągu?
8 mar 19:00
Ewcia xD:
wtedy a
1
ile jest równe ?
8 mar 19:02
konda:
3
a
1
=
2
8 mar 19:04
irena_1:
a
5
=q
2
a
3
2
2
q
2
=
:1=
3
3
a
3
a
1
=
q
2
2
3
a
1
=1:
=
3
2
8 mar 19:05