oblicz objętość walca.powierzchnia boczna walca jest kwadratem o polu 10cm2
kasia:
8 mar 17:53
kasia:
8 mar 17:53
irena_1:
2πr=10cm i H=10cm
8 mar 18:11
kasia: oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego,
którego przekątna o długości 8 tworzy z podstawą kąt o mierze 60 stopni
8 mar 18:22
Licealista D: a√2 = 4
a = 4√2 = 2√2
H = 4√3
V = 8 * 4√3 = 32√3
Pc = 2* 8 + 4* 8√6 = 16 + 32√6
8 mar 18:33
kasia: rzucamy monetą, a następnie kostką do gry. Oblicz, jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia:
a)orła na monecie i szóstki na kostce,
b)reszki na monecie i parzystej liczby oczek na kostce,
c)orła na monecie i liczby oczek podzielnej przez 3 na kostce
8 mar 18:40
Licealista D: monetą możesz wylosować orła lub reszkę każda P = 12
6 z kostki to prawdopodobieństwo 16
a) 12 * 16 = 112
8 mar 18:42
Licealista D: b) reszka 12 parzysta liczba oczek 12
12 * 12 = 14
8 mar 18:43
Licealista D: c) oczka podzielne przez trzy to 3,6 czyli 26
orzeł 12
12 * 13 = 16
8 mar 18:44