matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F. wykładnicza.
Kamil:
Rozwiąż: 3
2x+2
− 9
x
= 24
8 mar 16:44
asdf:
3
2x+2
− 9
x
= 24 3
2(x+1)
− 9
x
=24 9
x+1
− 9
x
= 24 9*9
x
− 9
x
= 24 9
x
(9−1) = 24 9
x
* 8 = 24 // 8 9
x
= 3 x = 1/2
8 mar 16:47