matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakich..
misak:
Dla jakich m punkt wspólny prostych y=2x+4 i y=x−m należy do II ćwiartki układu współrzędnych
8 mar 16:26
Mati_gg9225535:
x<0 i y>0 y=2x+4 y=x−m 0=x+4+m x=−m−4 y=2(−m−4)+4 y=−2m−4 −m−4<0 ⋀ −2m−4>0
8 mar 16:36