matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
prosze o pomoc:
Liczba 2 jest pierwiastkiem W(x)=x
3
−x
2
+mx+12. Oblicz pozostałe
8 mar 15:30
Licealista D:
2
3
− 2
2
+ 2m + 12 = 0 8 − 4 + 2m + 12 = 0 2m = −16 m = −8
8 mar 15:32
Licealista D:
I tylko dalej pierwiastki liczysz
8 mar 15:33