matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w trójkącie
kate:
5
W trójkącie prostokątnym tanges najmniejszego kąta
, a przeciwprostokątna 26. Wyznacz
12
boki pozostałe .
8 mar 15:21
Bogdan:
(5k)
2
+ (12k)
2
= 26
2
⇒ k = ... i 5k = .... i 12k = ....
8 mar 15:27
kate:
Dzięki:
8 mar 15:37